Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa, napose ograničavanje ulaska izbjeglica u Sjedinjene Države, "zabrinjavaju" Francusku i Njemačku, rekao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault nakon razgovora s njemačkim kolegom Sigmarom Gabrielom u Parizu.


"Takva odluka može nas samo zabrinjavati", rekao je Ayrault istaknuvši da je "prihvat izbjeglica koji bježe od rata dio naših obveza". "No ima i puno drugih pitanja koja nas zabrinjavaju", dodao je.

Vezani članci Donald Trump Donald Trump traži odgodu predsjedničkih izbora, otkrio i zašto Slika nije dostupna I NJU 'BOCKA' SVOJIM 'ŽALCEM' 'Ono što Merkel čini u Njemačkoj je nerazumno'

Za razliku od njih, češki predsjednik Miloš Zeman izrazio je u subotu zadovoljstvo novim američkim pristupom snažnog ograničavanja imigracije za koji se zauzima Donald Trump, ocijenivši da potonji jamči sigurnost svojim sugrađanima.

"Američki predsjednik Trump štiti svoju zemlju i brine se za sigurnost svojih sugrađana. Čini upravo ono što ne čine europske elite", poručio je na Twitteru glasnogovornik češkog predsjednika Jiri Ovčaček. "Sigurnost čeških građana je prioritet. Sada imamo saveznika u Sjedinjenim Državama", dodao je.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u petak ozbiljan zaokret u imigracijskoj i izbjegličkoj politici koji je uperen protiv nekih muslimanskih zemalja.

Riječ je izvršnoj uredbi "Zaštititi naciju od ulaska stranih terorista u SAD" za koju je Trump rekao da su "nove mjere nadzora kako bi se radikalni islamski teroristi zadržali izvan SAD-a". (Hina)