Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lugo odbio komentirati optužbe

Paragvajka optužila predsjednika za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja tvrdi da je paragvajski predsjednik Fernando Lugo otac njezina sina, optužila je tog bivšeg rimokatoličkog biskupa za silovanje.

Lugo je odbio detaljno komentirati njezinu optužbu, ali je na konferenciji za novinare rekao kako je sve to 'dio drugog poglavlja romana' te dodao 'očekujem i treće poglavlje'. 'To je pitanje na sudu i razgovarajte s mojim odvjetnikom', kazao je paragvajski predsjednik. Marcos Farina, predsjednikov odvjetnik, nije bio dostupan za izjavu.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Liječi se od karcinoma Paragvajski predsjednik stabilno unatoč vaskularnim problemima

Benigna Leguizamon rekla je za radio Magnificat u Ciudad del Esteu da se navodni incident dogodio 2001. godine, kad je imala 17 godina i radila kao spremačica u dijecezi San Pedra koju je tada vodio Lugo.

Lugov vozač 'odvezao me do Fernanda koji me čekao u svojoj sobi. Kada sam ušla zaključali su vrata. Ondje mi je pristupio', povjerila je. 'Ja sam se opirala i pokušala dozvati pomoć, no svirala je preglasna glazba i nikoga drugog nije bilo u blizini', rekla je Leguizamon te dodala 'Prisilio me da to učinim, silovao me'. Leguizamon je pokrenula zahtjev za priznavanjem očinstva u travnju te izjavila da je njezin sin, rođen u rujnu 2002., plod veze s Lugom.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene