Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na proslavi bio i Čović

Paradom obilježena neustavna proslava Dana Republike Srpske u Banjoj Luci

Parada na Dan Republike Srpske (Foto: Dnevnik.hr)
Parada na Dan Republike Srpske (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Parada na Dan Republike Srpske (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Banjoj Luci je paradom obilježen Dan Republike Srpske. Čelnici tog entitata ne odustaju od proslave, iako je proglašena neustavnom.

Pred nekoliko tisuća građana marširale su policijske postrojbe, nekoliko stotina pripadnika civilnog sektora te postrojba s uniformama Kraljevine Srbije iz Prvog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendiran asistent Afera na Pravnom fakultetu! Uhvatila supruga u klinču sa studenticom, snimila ih i onda je počeo kaos Prava istospolnih parova: Ilustracija - 4 u naselju Obilićevo Tri LGBTI aktivista ozlijeđena u središtu Banjaluke u napadu nasilnika

Uz najviše srpske političare iz BiH, ceremoniji su prisustvovali srbijanska premijerka i ruski veleposlanik te sin nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Banjolučku proslavu ignorirali su gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora u BiH, osim ruskog veleposlanika, no u njoj su sudjelovali predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, a također i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, koji je sjedio u prvom redu na svečanoj akademiji održanoj u dvorani "Borik" i kojega su posebice pozdravili kao "voditelja izaslanstva hrvatskog naroda". (Hina/B.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene