Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ta divna stvorenja

Papige mu pomogle da ponovno nauči govoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vatrogasac koji je izgubio sposobnost govora u prometnoj nesreći ponovo govori uz pomoć papiga.

Brian Wilson pretrpio je ozlijede opasne po život u prometnoj nesreći koja se dogodila prije 14 godina. Također je izgubio sposobnost govora. No sada tvrdi kako mu je brbljanje njegovih kućnih ljubimaca papiga, pomoglo da povrati mogućnost govora, unatoč lošim prognozama liječnika, koji su predviđali da će ostatak života provesti u krevetu pod nadzorom.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno" Milorad Dodik Sanja veliku Rusiju Dodik veličao osuđene ratne zločince: "Ne smijete ih zaboraviti samo zato jer je netko rekao da su oni izvršili zločin"

'Dvije ptice pomogle su mi da opet počnem govoriti. Imao sam zaista ozbiljne ozlijede glave, te vjerojatno ne bih mogao govoriti bolje od 2-godišnjeg djeteta', priča Brian za Telegraph te dodaje: 'No dvije papige koje imam kao ljubimce još od kada sam bio dijete, stalo su nešto brbljale. I onda odjednom, izgovorio sam riječ, zatim dvije i tako je krenulo'

Kako bi pokazao zahvalnost pticama koje su mu pomogle tijekom rehabilitacije, Brian je posvetio svoj život udomljavanju ptica čiji vlasnici se za njih više ne žele ili ne mogu brinuti. Tako dijeli svoj dom s 80 različitih vrsta egzotičnih ptica, od snježno bijelih kakadua pa do šarenih ara.

Također je osnovao udrugu pod imenom Wilson Parrot Foundation, koja nudi ptice kao zabavu na rođendanima i raznim drugim događanjima. 'Pitate se zašto se brinem za tolike ptice? Pomogle su mi da opet progovorim, a sada im se ja odužujem', kaže Brian.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene