Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Grčkoj

Papandreu: Uskoro pregovori o koalicijskoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori o osnivanju koalicijske vlade počet će uskoro, izjavio je u subotu grčki premijer George Papandreu, najavljujući idući korak u spriječavanju bankrota države i prelijevanju krize diljem Europe i svijeta.

Papandreu je grčkom predsjedniku rekao da nacija mora postići politički konsenzus oko ostanka u eurozoni, u vrijeme dok europski čelnici pokušavaju uvjeriti ostatak svijeta kako eurozona može prevladati dužničku krizu.

'Kako bismo postigli tu široku suradnju, uskoro ćemo pokrenuti nužne procedure i kontakte', rekao je Papandreu novinarima nakon razgovora s predsjednikom Karolosom Papuliasom.

Nekoliko sati nakon izglasavanja povjerenja vladi u parlamentu, Papandreu je rekao da je Grčka morala izbjeći prijevremene izbore, te je pozvao na osnivanje koalicijske vlade kako bi se osigurao paket financijske pomoći, glavno oružje kojim se Europa bori protiv gospodarske krize.

'Cilj mi je što skorije formiranje vlade', rekao je grčki premijer. 'Izostanak konsenzusa izazvat će bojazan naših europskih partnera oko toga hoćemo li ostati u eurozoni', dodao je.

Izvori uključeni u pregovore kažu kako ih vodi ministar financija Evangelos Vanizelos, najvjerojatniji predsjednik nove koalicijske vlade.

Izvori prenose da će Papandreu, socijalist čiji su otac i djed bili grčki premijeri, odstupiti u korist Vanizelosa, suparnika kojega je pobijedio na stranačkim izborima 2004. (Hina)

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Slika nije dostupna migrantska kriza Plenković na tursko-grčkoj granici: "Poslat ćemo Turskoj poruku da njihovi dobri odnosi s EU-om ovise o obje strane"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene