Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Proživljavamo najtežu krizu nakon rata'

Papademos želi da nova godina Grčkoj ne donese stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer Lucas Papademos pozvao je Grke u novogodišnjoj poruci na nastavak 'bolnih' mjera za oporavak prezadužene zemlje kako bi se spriječili 'stečaj' i napuštanje eura.

'Odlazi jedna veoma teška godina obilježena nužnim, ali i bolnim odlukama. Jedna veoma teška godina dolazi. Moramo odlučno nastaviti napore kako kriza ne bi uzrokovala nekontroliran i katastrofalan stečaj i kako bismo ostali u euru', rekao je Papademos po priopćenju.

Papademos koji je imenovan 11. studenog sa zadaćom da osigura provedbu drugog paketa financijske pomoći koji je u listopadu pripremila eurozona, a obuhvaća djelomično brisanje grčkog duga od strane privatnih vjerovnika, istaknuo je da će 'iduće tromjesečje biti presudno'.

Pozvao je političke snage - socijaliste, konzervativce i krajnju desnicu - koje podupiru njegovu prijelaznu vladu formiranu nakon ostavke socijalista Georgesa Papandreua, da pokažu 'odgovornost i kooperativnost'.

'Proživljavamo najtežu međunarodnu i nacionalnu krizu nakon rata, mi je možemo svladati, ali nema čarobnog rješenja', dodao je Papademos.

Usto je pozvao Grke na 'solidarnost', priznavši da je 'društvo na teškoj kušnji' zbog krize i mjera štednje koje su zemlji propisali njezini financijaši, EU i MMF. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene