Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imenovanje bez presedana'

Papa zaredio četiri biskupa, među njima i svog tajnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. zaredio je u nedjelju četiri nova biskupa, među kojima i svog osobnog tajnika Nijemca Georga Gansweina tijekom mise u bazilici Svetog Petra u Vatikanu.

Msgr. Ganswein je također promaknut u rang nadbiskupa i imenovan pročelnikom Papinskog doma, precizira se u priopćenju Vatikana. To je imenovanje najavljeno prije mjesec dana.

Ono svjedoči o povjerenju Pape u svog osobnog tajnika čiju je ulogu i važnost potvrdilo imenovanje pročelnikom Papinskog doma. Na toj će funkciji Ganswein brinuti i o audijencijama Benedikta XVI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjegli osjetljiva pitanja Poruka iz Vatikana: Krist je želio da njegova kuća bude s uvijek otvorenim vratima za svakoga Slika nije dostupna Biskupska sinoda Benedikt XVI. biskupima: Treba raspiriti žar evanđelja

>> Papa na Silvestrovo: Dobrota će pobijediti!

Prema pisanju dnevnog lista La Stampa to imenovanje "bez presedana" predstavlja Papino priznanje za Gansweinov rad i ukazuje mu poštovanje.

Skandal u vezi krađe i objave povjerljivih vatikanskih dokumenata, odnosno afera "VatiLeaks", koja je duboko potresla vatikanske redove nije ugrozila Papino povjerenje u Gansweina.

Ostala trojica biskupa koje je zaredio Benedikt XVI. su Vincenzo Zani, tajnik Kongregacije za katoličko obrazovanje, te apostolski nunciji msgr. Fortunatus Nwachukwu i msgr. Nicolas Thevenin.

Tijekom svečanosti u bazilici je među ostalima bio i šef vlade u odlasku Mario Monti sa suprugom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene