Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna talijanska udruga za zaštitu prava životinja pozvala je danas papu Benedikta XVI. da pokaže poštovanje prema životu životinja i patnjama mnogih od njh tako da prestane nositi krzno.


Zaštitari životinja smatraju da Ratzinger ne bi trebao nositi odjeću od krzna, što papa vrlo često čini pojavljujući se u jednom od svojih omiljenih odjevnih predmeta - kapom obrubljenom krznom od hermelina.

Vezani članci Zmija (Foto: Screenshot/YouTube) Divovska zmija izazvala pravi kaos, uglavnom zato što su je svi htjeli snimiti Gorostasi (Foto: izismile.com) - 18 Nije riječ o Photoshopu, to je stvarno njihova prirodna veličina!

Udruga poziva papu da se uzdrži od nošenja kape prilikom svog posjeta Sveučilištu u Paviji 22. travnja, gradiću poznatom po proizvodnji krzna te tako uputi nedvosmislenu poruku.
 
- Kao znak poštovanja prema svim živim bićima te životinjama i njihovim brojnim žrtvama, pozivamo Svetog oca da se drži visokih religijskih i etičkih načela i odrekne se odjeće od životinjskog krzna, kako u ovoj, tako i u svim budućim prilikama, apelirao je predsjednik Udruge Roberto Bennati. 


Benedikt XVI, koji će u ponedjeljak proslaviti 80. rođendan, krzno nosi vrlo često, potovo prilikom zimskih ceremonija na otvorenom.

- Možda je papi u krznu doista toplo, no trebao bi znati da postoje umjetni materijali koji će ga grijati jednako dobro, a da zbog toga ne moraju ispaštati životinje i to u pravilu na najgore moguće načine, poručili su iz udruge.