Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na izmirenje u Africi

Papa: U globalizaciju trebaju biti uključeni svi, ne samo oni razvijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je, služeći u nedjelju misu u Vatikanu, na kraju trotjedne Biskupske sinode o ulozi Katoličke crkve u Africi, pozvao na izmirenje na tom kontinentu i međusobno poštovanje svih naroda, unatoč njihovim etničkim i vjerskim razlikama.

Papa je također kazao kako bi globalizacija trebala biti regulirana na način da u nju budu uključene sve nacije - a ne samo one razvijene. Afrički je kontinent je pozvao da 'se pokrene', obećavši pritom solidarnost Katoličke crkve. Rekao je kako smatra da je izmirenje potrebno kako bi se zajamčio pravedan mir u Africi te je sve narode pozvao da tomu doprinesu, bez obzira na svoja etnička, vjerska, kulturološka ili socijalna opredjeljenja. (Hina)

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Ilustracija Užas u Africi Premlatili gladnog dječaka u školi jer je pojeo malo više za doručak: Ravnateljica ga je prva počela tući

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene