Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje pri doktrini Crkve

Papa: 'Razumijem potrebu za osnivanjem gay sindikata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je izjavio kako razumije potrebu za pokretanjem gay državnih sindikata, no ne planira mijenjati doktrinu Crkve.

U intervjuu za jedne talijanske novine, Papa Franjo ponovno je potvrdio katolički nauk da bi brak i dalje trebao biti samo zajednica  muškarca i žene. Papa je nedavno prisustvovao raspravi širokog spektra kontroverznih tema, poput svećeničkog zlostavljanja i zabrane umjetne kontracepcije, piše Daily News.

Pročitajte i ovo Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!" Papa Franjo Šire se teorije VIDEO Neobična poruka osvanula na nebu i ostavila ljude u čudu: Papa je prognan ili zatvoren?

VIDEO Papa Franjo slučajno opsovao: 'U tom kur**...'

U intervjuu je rekao da ne cijeni novonastali mit kojim se njega predstavlja kao Supermana koji će dramatično promijeniti crkveni nauk tj. da će pristati na promjenu stava Crkve o istospolnim brakovima.

Također je izjavio kako razumije suvremenu potrebu za osnivanje gay sindikata na razini pojedinih država, no i dalje stoji iza stava Katoličke crkve koja se protivi osnivanju istospolnih brakova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene