Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo priznao je da postoje poteškoće u reformi Rimske kurije, spominjući korupciju i postojanje gay lobija, tijekom nedavnog sastanka s latinoameričkim časnim sestrama i svećenicima, objavio je u utorak katolički portal, a prenijela agencija I. Media.


Reforma Rimske kurije zatražili su "gotovo svi kardinali" tijekom zadnjih konklava. Tijekom jednosatne audijencije Papa je, među ostalim rekao: "U Kuriji, naravno, ima svetih ljudi, ali postoji i ona korumpirana struja. Ovdje govorimo o 'gay lobiju', jer istina je, on postoji".

Sam ne mogu provesti reformu, rekao je Papa, dodavši kako će za taj posao biti zaduženo povjerenstvo koje će činiti osam kardinala. Oni će se prvi put službeno sastati u Rimu tijekom listopada.

Vezani članci Zaređivanje oženjenih muškaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Manjak svećenika otvorio kontroverzno pitanje: Hoće li se oženjeni muškarci moći zaređivati? Slika nije dostupna Papa Franjo imenovao 17 kardinala, osudio "epidemiju mržnje" prema strancima

>>Papa Franjo: Nisam htio biti Papa!

U homiliji tijekom mise održane u četvrtak u Kući sv. Marte, papa Franjo je rekao kako Katolička crkva ne bi trebala gomilati bogatstvo, jer, kako je istaknuo "sv. Petar nije posjedovao bankovni račun".

"Želite li bogatu crkvu, ona 'stari' - dakle, ne živi". Crkva je stvorena da daje, a siromaštvo koje bi trebalo karakterizirati Crkvu, razlikuje nas od poduzetnika. Crkva mora nastaviti sa svojim radom - srcem siromaha, a ne srcem investitora ili biznismena..., rekao je papa Franjo.

"Sveti Petar nije posjedovao bankovni račun, a kada je morao platiti dadžbine, Gospodin ga je poslao da ulovi ribu g Galilejskom moru u čijim je ustima pronašao novčić kojim je platio porez. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook