Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Benedikt XVI. u mirovnoj misiji

Papa pozvao bliskoistočne kršćane da pomognu u suzbijanju nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pohvalio je hrabrost kršćana u Svetoj zemlji i zatražio ih da pomognu u suzbijanju nasilja u regiji desteljećima razdiranoj sukobima.

'Na Bliskom istoku obilježenom tragičnim patnjama, godinama nasilja i neriješenih napetosti, kršćani su pozvani dati svoj doprinos pomirbi i miru kroz oprost i velikodušje', rekao je Papa na obalama rijeke Jordan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama Slika nije dostupna Pogoršani odnosi zbog Gaze Turski premijer nazvao Izrael glavnom prijetnjom miru

'Promičite dijalog i razumijevanje u građanskom društvu, posebice kada tražite svoja legitimna prava', rekao je Papa u blizini Betanije, gdje položio temeljce za dvije nove crkve na mjestu gdje je, kako kaže tradicija, Ivan Krstitelj krstio Isusa. Zajedno s Papom u Betaniji su bili jordanski kralj Abdulah i njegova supruga Ranija. Benedikt XVI. sutra putuje u posjet Izraelu i palestinskim područjima, gdje će se zadržati do 15. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene