Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa poziva na borbu protiv gladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je, tijekom nedjeljnog angelusa sa svoga prozora na Trgu svetog Petra, na borbu protiv gladi i preraspodjelu bogatstva u svijetu.


Dramatična glad u svijetu može se, prema Papinu mišljenju, otkloniti ako se izmijene 'strukturalni razlozi koji proistječu iz sustava vladanja svjetskom ekonomijom koji najveći dio bogatstva planeta daje manjini stanovništva'.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Slika nije dostupna URBI ET ORBI Papa: ''Odbacimo polarizaciju, dijalogom zaliječimo podijeljeni svijet''

Papa također upozorava i na pitanje održivog razvoja. 

'Potrebno je preobraziti model globalnog razvitka. To je potrebno učiniti ne samo zbog skandalozne gladi u svijetu, već i zbog problema zaštite okoliša i energetskog pitanja', rekao je Papa.

'Svaka osoba može i mora učiniti nešto za ublažavanje gladi
usvajanjem načina života i potrošnje koji će biti kompatibilan sa zaštitom stvorenoga', rekao je Papa naglasivši kako su 'proizvodi zemlje Božji dar za cijelu ljudsku obitelj'.

Dramatična glad u svijetu, bez obzira što se s tim problemom bavi više institucija kao što su Ujedinjeni narodi i posebno FAO (organizacija UN za prehranu i poljoprivredu), postaje sve težom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene