Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. potvrdio je vrijednost celibata za svećenike prema katoličkoj tradiciji, stoji u priopćenju ureda za tisak Svete Stolice objavljenog nakon sastanka vrha Rimske kurije u Vatikanu u vezi sa slučajem Milingo i oženjenim svećenicima.


Za vrijeme sastanka Pape s pročelnicima dikasterija Rimske kurije u Vatikanu 'potvrđena je vrijednost izbora svećeničkog celibata', te naglašena potreba za 'čvrstim ljudskim i kršćanskim obrazovanjem kako za redovnike tako i za već zaređene svećenike', stoji u priopćenju.

Vezani članci PR Uprave pet SPAR zemalja održale strateški sastanak u Osijeku Ivana Petrović Zemlje Zapadnog Balkana dobit će od EU-a 30 milijardi eura: "Od proširenja zasad ništa konkretno"

Papa je u Apostolskoj palači u Vatikanu predsjedao sastankom 20-ak kardinala i biskupa Rimske kurije na kojem su sudionici razmatrali informaciju o svećeničkim molbama za razrješenje obveze celibata, te o molbama pripuštanja u svećeničku službu svećenika oženjenih tijekom posljednjih godina, a koji se sada 'nalaze u uvjetima koje predviđa Crkva' poput oženjenog svećenika koji je sada udovac i želio bi ponovno moći vršiti funkciju svećenika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju