Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa je u svom posjetu Fatimi pred tisućama hodočasnika osudio istospolne brakove i pozvao na borbu protiv zakona za njihovu legalizaciju.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedict XVI. osudio je gay brakove. Okarakterizirao ih je kao 'podmuklu' prijetnju društvu i to pred tisućama hodočasnika u portugalskoj Fatimi. Svoje slušatelje je poticao i na borbu protiv najavljenog zakona za legalizaciju istospolnih brakova. U svom posjetu, 83-godišnji Papa je rekao kako 'duboko cijeni' sve poduzete inicijative kojima se brani 'primarne vrijednosti života'. Među tim vrijednostima, prema njegovim riječima, je 'obitelj, koja nastaje brakom između muškarca i žene'.

>> Papa u Fatimi: Vrijeme je za zauzimanje čvrstih stavova

Vezani članci Eva Longoria (Foto: Getty Images) Poslije dva propala braka izgubila je vjeru u ljubav, ali onda se pojavio on i preokrenuo joj cijeli život Šime Mazić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zbog priče barbe Šime pustit ćete suzu: "Znam da će umrijeti, ali molim vas, nemojte da to bude sada"

Publika je zapljeskala kada je Papa rekao kako abortus i ostale prijetnje heteroseksualnim brakovima su među 'najopasnijim izazovima današnjice.', javlja Daily Mail. U Portugalu je inače abortus dozvoljen od 2007. godine, a preko 90 posto populacije su katolici. U njihovom Parlamentu je prošlog siječnja prošao zakon o legalizaciji istospolnih zakona. Crkva i konzervativne grupe sada vrše pritisak na predsjednika Anibala Cavaco Silvu da ne ratificira zakon.