Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na svoj 80. rođendan, 16. travnja, Papa Benedikt XVI. objaviti će svoju prvu knjigu otkako je postao poglavarom Katoličke crkve.


Izdanje u dva toma vrlo je osobna knjiga pod naslovom "Isus od Nazareta". Isprva će biti paralelno objavljena na talijanskom, njemačkom i poljskom jeziku, objavio je Vatikan u srijedu. 

Vezani članci Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi'' Slika nije dostupna Papa Benedikt predstavio svoju knjigu 'Isus iz Nazareta'

Knjiga Josepha Ratzingera već će 13. travnja biti predstavljena tisku. 

Na prezentaciji će sudjelovati i bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn.

"Moja namjera pri pisanju ni u kom slučaju nije bila da to bude nekakvo poučno štivo. To je samo izraz mog sasvim osobnog istraživanja lika Gospodnjeg", rekao je Papa o svom djelu i dodao: "Svi imaju pravo suprotstaviti mi se."

Talijanski dnevnik "Corriere della Sera" objavio je u srijedu prve izvadke iz Papine nove knjige. Glavne su teme ljubav prema bližnjem i "pravi način života".

U odnosu na Afriku, Papa piše: "Donijeli smo im cinizam svijeta bez boga u kojem su važni samo moć i profit".

U predgovoru je Joseph Ratzinger napisao da je prve ideje za knjigu počeo razrađivati već u ljeto 2003., u vrijeme dok je još bio kardinal. 

"Nakon izbora za Papu svaku sam slobodnu minutu posvetio
dovršenju knjige", rekao je Papa.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi knjigu je opisao kao "znanstveno i duhovno vrlo angažirano djelo".