Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angela Merkel

Papa mora jasno reći da je nijekanje holokausta nedopustivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je papu Benedikta XVI. da jasno kaže kako Vatikan ne dopušta nikakvo nijekanje holokausta.

To je njezin prvi, neuobičajeno oštar, odgovor na Papinu odluku da rehabilitira četvoricu katoličkih biskupa, od kojih jedan niječe postojanje holokausta.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Problemi s migrantima Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima"

Merkel, kći protestantskog pastora, rekla je da obično ne komentira unutarnje stvari Crkve. 'Međutim, drugo je kad govorimo o temeljnim pitanjima', izjavila je Merkel na konferenciji za novinare nakon susreta s kazahstanskim predsjednikom.

'Mislim da je temeljno pitanje ako se, zbog odluke Vatikana, stvori dojam da se holokaust može zanijekati', kazala je. 'Papa i Vatikan moraju vrlo jasno reći da se holokaust ne može nijekati te da se s judaizmom moraju održavati pozitivni odnosi', dodala je. Vatikan još nije dao takvo objašnjenje, rekla je Merkel.

Papa je izazvao ljutnju ukinućem izopćenja biskupa Richarda Williamsona koji poriče da su Židovi ubijani u nacističkim plinskim komorama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene