Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čovjek od naroda'

Papa kritizirao kolege zbog licemjerja: 'Zaboravljate da se Isus kupao s gubavcima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako vrijeme odmiče, tako se otkriva sve više detalja o životu novoga Pape. Poštovanje naroda stekao je kritizirajući veliike kapitaliste, ali i svoje kolege koje je prozivao za licemjerje.

Papa Franjo postao je kardinalom 2001. godine kada je gospodarstvo Argentine bilo pred kolapsom. Poštovanje naroda stekao je u vrlo kratkom roku, prvenstveno zbog kritika upućenih neograničenom kapitalizmu i onima koji su ga dopuštali jer su tako osiromašili milijune Argentinaca.

Pročitajte i ovo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja"

U domovini ga slave kao zaštitnika siromašnih, a tu je 'titulu' opravdao jednim od prvih poteza koje je napravio kao papa - nije htio prihvatiti zlatni križ koji je trebao zamijeniti njegov željezni. 'Stavite ga vi. Ja ću zadržati ovaj od željeza', rekao je tom prilikom Papa.

>> Papa joj rekao: 'Ako se ne udaš za mene, postat ću svećenik'

Kritike nije upućivao samo izvan Crkve. I mnoge svoje kolege iz argentinske Crkve je prozivao zbog licemjerja te im poručio da zaboravljaju da se 'Isus kupao s gubavcima i sjedio za stolom s prostitutkama'.

Inače, papa Franjo je školovan kao kemičar, a predavao je i književnost, psihologiju i filozofiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene