Na Trgu svetog Petra papa Franjo u utorak navečer pozdravljao je vjernike. No iživcirala ga je gospođa koja ga je primila za ruku i nije puštala.


Papa Franjo u utorak je pozdravljao mnoštvo na Trgu svetog Petra u Rimu. Sa smiješkom je hodao među ljudima, mahao i rukovao se s djecom. A onda ga je iživcirala gospođa koja se, izgleda, svim silama htjela rukovati s njime. 

Vezani članci Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Slika nije dostupna Papa za dlaku izbjegao opasnu situaciju

Uhvatila ga je za ruku i povukla prema sebi. Po njegovom izrazu lica može se zaključiti da ga je to čak i zaboljelo. Zatim je držala njegovu ruku i nije puštala. Papa je ruku pokušao izvući iz stiska, ali nije uspijevao. Na snimci se vidi kako ga je taj incident naljutio. Da bi je se oslobodio, papa je napasnu gospođu čak blago udario po ruci. 

Namrgođen, papa Franjo potom je otišao.

Snimka se vrlo brzo proširila medijima te izazvala niz reakcija, od onih koji su osuđivali papu Franju zbog takvog ponašanja, do onih koji su isticali kako je i on samo čovjek te da je gospođa doista bila previše nasrtljiva, a mogla ga je povlačenjem i srušiti.

O svemu se dan kasnije oglasio i sam papa. "Mnogo puta se dogodi da izgubimo strpljenje. I meni se to događa. Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao jučer", kazao je poglavar Katoličke crkve uoči svete mise u Vatikanu, prenosi AFP.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju