Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na aukciji

Papa Franjo prodaje svog Harleyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vatikanu će uskoro biti održana aukcija na kojoj će, između ostalog, na prodaju biti stavljen i Papin Harley Davidson.

Papa Franjo se odlučio riješiti svog Harleyja Davidsona. Dat će ga na aukciju kojom kani prikupiti novac za obnovu Caritasove pučke kuhinje i hostela u blizini rimskog željezničkog kolodvora Termini.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Slika nije dostupna Pred novim biskupima Papa Franjo osudio 'aerodromske biskupe'

>> Zbog Isusa s tipfelerom iz prodaje povučen papinski medaljon

Motocikl je na poklon dobio u lipnju, kada je povodom 110. rođendana marke Harleyja u Rim stiglo oko 35.000 ljubitelja te jurilice na dva kotača. Mnogi od njih stigli su i na Trg svetog Petra, gdje im je Papa udijelio blagoslov.

Franjo ih je tada upozorio da su 'moć i užitak' u stanju izgurati Boga i zamijeniti ga otrovnim bljeskom slobode, što u konačnici vodi do novih oblika ropstva i smrti.

Također u lipnju, papa Franjo je upozorio sve svećenike i časne sestre da izbjegavaju brze automobile. 'Srce me boli kada vidim svećenika u najnovijem brzom automobilu', rekao je.

Monsinjor Enrico Feroci, inače direktor Caritasa Rimske biskupije, na čijem je čelu sam Papa, zahvalio se Franji na stavljanju Harleyja na dražbu. Papinu je gestu, kako prenosi Telegraph, nazvao 'vrijednim poklonom koji nas čini sretnima i zbog kojega osjećamo bliskost našeg biskupa sa siromašnima u Rimskoj crkvi'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene