Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Vatikanu će uskoro biti održana aukcija na kojoj će, između ostalog, na prodaju biti stavljen i Papin Harley Davidson.


Papa Franjo se odlučio riješiti svog Harleyja Davidsona. Dat će ga na aukciju kojom kani prikupiti novac za obnovu Caritasove pučke kuhinje i hostela u blizini rimskog željezničkog kolodvora Termini.

>> Zbog Isusa s tipfelerom iz prodaje povučen papinski medaljon

Vezani članci Tisuće ljudi na Povorci ponosa 2019. Ništa od blagoslova gej brakova: "Bog ne može blagosloviti grijeh. Istospolni brakovi nisu dio božjeg plana" Fani Stipković (Foto: Instagram) Naša uspješna novinarka pohvalila se fotografijom s papom Franjom: "Osjećam se zahvalno i blagoslovljeno"

Motocikl je na poklon dobio u lipnju, kada je povodom 110. rođendana marke Harleyja u Rim stiglo oko 35.000 ljubitelja te jurilice na dva kotača. Mnogi od njih stigli su i na Trg svetog Petra, gdje im je Papa udijelio blagoslov.

Franjo ih je tada upozorio da su 'moć i užitak' u stanju izgurati Boga i zamijeniti ga otrovnim bljeskom slobode, što u konačnici vodi do novih oblika ropstva i smrti.

Također u lipnju, papa Franjo je upozorio sve svećenike i časne sestre da izbjegavaju brze automobile. 'Srce me boli kada vidim svećenika u najnovijem brzom automobilu', rekao je.

Monsinjor Enrico Feroci, inače direktor Caritasa Rimske biskupije, na čijem je čelu sam Papa, zahvalio se Franji na stavljanju Harleyja na dražbu. Papinu je gestu, kako prenosi Telegraph, nazvao 'vrijednim poklonom koji nas čini sretnima i zbog kojega osjećamo bliskost našeg biskupa sa siromašnima u Rimskoj crkvi'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook