Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo nije bio sretan s činjenicom da je iznos doniranog novca sadržavao broj koji u Bibliji ima izrazito negativno značenje.


Predsjednik Argentine Mauricio Macri želio je donirati više od milijun dolara u dobrotvorne svrhe, no papa Franjo dar je odbio jer je u iznosu bio broj '666'. Naime, argentinski predsjednik odlučio je u ime države donirati točno 16.666 pesosa (oko 1,2 milijuna dolar) zakladi Scholas Occurentes za obrazovanje koju podupire papa, a koju je Franjo osnovao dok je bio kardinala u Buenos Airesu.

Prema Vatican Insideru, publikaciji koja je specijalizirana za praćenje pape, papa Franjo napisao je argentinskom ogranku zaklade da vrate novac. U postscriptumu je napisao: 'Ne sviđa mi se broj 666.'

Novac je vraćen predsjedniku, inače pripadniku desničarske stranke, s kojim Papa ima prilično hladne odnose. Papa je navodno bio posebno iziritiran kada su argentinski mediji donaciju prezentirali kao poboljšanje odnosa između dvaju lidera, piše Guardian.

Vezani članci Milorad Meandžija iz Majskih Poljana dobio kontejner Milorad više neće morati spavati u hladnom sobičku i šetati noću da se ugrije: Nakon priče Dnevnika Nove TV dobri ljudi darovali mu kontejner Slika nije dostupna iPad pape Franje prodan za 30.500 dolara