Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko smo mi da zatvaramo vrata bilo kome, pa čak i Marsovcima, zapitao se Papa tijekom propovijedi.


Papa Franjo rekao je da bi bio spreman krstiti izvanzemljce kada bi došli u Vatikan i zapitao se 'tko smo mi da zatvaramo vrata bilo kome, pa čak i Marsovcima', piše Independent.

Vezani članci Papa Franjo Papa se požalio da svećenici i časne sestre gledaju pornografiju: "Ako možeš, izbriši to s mobitela" Slika nije dostupna Nestali strahovi: Prošlo je 5 godina od dana kada je jedan papa šokirao svijet

Propovijed je posvetio pojmovima prihvaćanja i uključivanja, te podsjetio na biblijsku priču o preobraćenju prvih pogana na kršćanstvo. Rekao je da je Katolička crkva crkva otvorenih vrata, te da je na kršćanima da prihvate Duha Svetoga koliko god nezamislivim im se činio.

Stigao i Papa u miru Benedikt XVI.: 'Događaj kakav Rim ne pamti u povijesti'

Opisujući kako je, prema Bibliji, Petar bio kritiziran od strane kršćana zbog uspostavljanja kontakta sa zajednicom poganih, Franjo je rekao da je u to vrijeme i to bilo nezamislivo.

'Kada bi, naprimjer, ekspedicija Marsovaca sutra došla do nas i kada bi jedan rekao 'Ja želim biti kršten' što bi se dogodilo', zapitao se Papa. Dok je pojašnjavao da stvarno govori o izvanzemljacima Papa je rekao: 'Marsovci, zar ne? Zeleni, s dugim nosevima i velikom ušima, kao u dječjim crtežima.'.

Papa Franjo protiv modernog nogometa: Novac može pokvariti sve!

Tijekom propovijedi Franjo je poručio i da se kršćanstvo borilo s fazama u kojima se pokušavala odbaciti 'Božja prisutnost u različitim oblicima'. Dodao je i da, kada nam Gospodin pokazuje put, tko smo mi da kažemo 'Ne, Gospodine, to nije mudro, idemo to učiniti na ovaj način'.

Iako se čini da je Franjo bio poprilično ekstreman u argumentaciji, ovo nije prvi put da se Vatikan dotiče krštenje izvanzemaljskih bića. Njegov prethodnik, Benedikt XVI rekao je 2010. godine rekao je da će ih kristiti ako to zatraže, ali priznao da su šanse za takvo nešto poprilično slabe.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju