Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi se pitaju što je to papa želio poručiti.


Papa Franjo predvodio je uskrsno bdijenje u subotu navečer u Bazilici sv. Petra u Vatikanu i pozvao katolike da uče od Isusovih učenica spoznaju čuda vjere.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo imenovao ženu u vrh Crkve. Sociolog Maštruko: "Namjera je očito da se oda priznanje ženama i njihovoj ulozi" Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo predvodio bogoslužje na Veliki petak: Posvetio ga žrtvama trgovine ljudima i patnjama migranata

"Tijekom ove noći bdijenja, treba razmisliti o iskustvu Isusovih učenica koje i nas poziva", rekao je Papa i naglasio da su one prve otišle do Isusova groba i našle ga praznog, dok su muškarci ostali u blagavaonici posljednje večere.

"Isusove učenice nas podučavaju čudu Isusova uskrsnuća", naglasio je, a spomen učenica je u talijanskom jeziku neuobičajen, kao da je Papa želio inzistirati na ulozi žena u Crkvi kojom dominiraju muškarci.

Potresan križni put - O trgovini ljudskim bićima, pedofiliji i vjerskim progonima

Misa uskrsnog bdijenja, koja slavi Isusovo uskrsnuće, vrhunac je kršćanske godine za 1,2 milijarde katolika.

Tijekom slavlja Papa je podijelio sakramente krštenja, krizme i prve svete pričesti desetorim vjernicima raznih dobi i državljanstava: jednoj Kenijki, jednoj Kambodžanki, četvero Talijana, troje Albanaca i jednom Portugalcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook