Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična homilija

Papa Franjo: Gdje je moje srce? S izdajicama ili s odvažnima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je na misi održanoj na Cvjetnicu govorio ozbiljna glasa u potpunosti improviziravši propovijed. Nizao je pitanja vjernicima praveći među njima duge stanke...

Na misi održanoj na Cvjetnicu papa Franjo je u okupljene vjernike uveo u Veliki tjedan pozvavši sve kršćane da se zapitaju jesu li nalik onima koji su izdali Isusa ili skupini odvažnih koji su mu ostali vjerni.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Gdje je moje srce, komu iz Evanđelja nalikujem, pitanje je koje će nas pratiti čitav predstojeći tjedan", rekao je Papa ozbiljna glasa u potpunosti improviziravši današnju propovijed.

Vatikan je procijenio da je oko 100.000 ljudi nazočilo misi i ophodu na Trgu sv. Petra.

"Tko sam ja pred Isusom koji trpi?", rekao je, a njegovo je pitanje izazvalo gotovo opipljivu uznemirenost okupljenim vjernicima. "Čuli smo toliko imena - vođa, svećenika, farizeja, doktora pravnih znanosti koji su ga odlučili ubiti. Jesam li i ja jedan od njih?", nastavio je Papa nizati pitanja praveći među njima duge stanke.

"Jesam li poput Jude? Spreman izdati Isusa ili poput učenika koji nisu ništa razumjeli, koji su spavali dok je Gospodin trpio? Jesam li ja budan?", nastavio je argentinski Papa.

Cvjetnica označava dan kada je prema Bibliji Isus ušao u Jeruzalem pozdravljen od naroda koji je mahao palminim i maslinovim grančicama tjedan prije nego je uskrsnuo.

Slavi se Cvjetnica: Evo što se obilježava ovim blagdanom i kakvi su običaji...

U nastavku propovijedi Papa je pozvao vjernike da se zapitaju "jesu li poput učenika koji je sve želio riješiti mačem ili poput Jude koji je hinio da voli Isusa, a dao mu je izdajnički poljubac prije nego što ga je izdao.

No Papa je u propovijedi naveo i pozitivne primjere iz Evanđelja poput Šimuna Cirenca koji je Kristu pomogao nositi križ te je spomenuo odvažne žene, među njima i Isusovu majku, koje su patile u tišini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene