Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa će ugostiti Busha u srednjovjekovnoj kuli Sv. Ivana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. ugostit će danas američkog predsjednika Georgea Busha na neuobičajenom mjestu, u obnovljenu srednjovjekovnu kulu Svetog Ivana, u znak zahvalnosti za Bushev topao doček i prijem u Bijeloj kući u travnju, izvijestio je službeni Vatikan.

Papa obično predsjednike država i druge visoke dužnosnika prima u svojim privatnim odajama u Apostolskoj palači koja 'gleda' na Trg Sv. Petra.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

No, vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi izjavio je kako je promjena u protokolu učinjena kako bi se "američkom predsjedniku Bushu na odgovarajući način uzvratilo na srdačnom dočeku i prijemu Pape u Bijelom kući" u travnju.

Nakon privatnog razgovora, Papa i Bush prošetat će vrtovima do kipa Djevice Marije.

Papa Ivan XXIII. dao je izgraditi kulu na uzvisini unutar vatikanskih vrtova, u razdoblju između 1958. i 1963., kako bi ondje mogao u miru raditi, a poslije je ona korištena za smještaj iznimno važnih gostiju.

Bush će u Rimu boraviti od srijede do petka, u sklopu europske turneje koja uključuje Sloveniju, Njemačku, Italiju, Francusku i Britaniju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene