Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život svetog oca

Papa Benedikt XVI ne živi sam, čuvaju ga četiri 'anđela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI, za one koji to možda nisu znali, ne živi sam u svojem stanu u Vatikanu. Za sve njegove kućanske poslove brinu se četiri 'anđela čuvara'.

Talijanski list La Stampa piše kako se za papin stan u Vatikanu posljednjih šest godina brinu članice Memores Dominija, društva koje prakticira poslušnost, skromnost i čednost te čije članice žive u ozračju tišine i zajedničke molitve.

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

Loredana je kraljica kuhinje i priprema sva jela za papu Benedikta XVI i sve goste. Njezina specijalnost su jela od tjestenine s lososom i tikvicama, ili rigatoni s pršutom, koje papa obožava. Njoj u kuhinji pomaže Carmela, koja je pak specijalistica za slastice, a papi Benediktu su omiljeni njezini štrudli i tiramisu. Carmela se isto tako brine za papinu spavaću sobu i održava mu odjeću.

Zamjena nakon tragične nesreće

Christina je treći papin 'anđeo čuvar' koji se brine za kapelicu u stanu i gdje papa svako jutro obavlja molitvu. Konačno, Rossella, njegova najnovija pomoćnica, brine se o papinim arhivima i sobama njegovih dvojice tajnika Georga Gänsweina i Alfreda Xuereba. Rossella je prije angažmana kod pape radila kao socijalna radnica u maloj zajednici na sjeveru Italije, a u studenom prošle godine premještena je u Vatikan.

Bivša Rossellina kolegica Orenlla Galvani, opisuje ju kao 'vrlo nježnu osobu koja je uvijek spremna pomoći drugima'. Rossella je zamijenila ženu u papinoj službi, koja je poginula u tragičnoj prometnoj nesreći u Rimu prošle godine, kad je na nju naletio automobil.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene