Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nosio pisma kongresnicima

Panika u Washingtonu: Poštar žirokopterom sletio na Capitol Hill!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mali helikopter sletio je u srijedu na zapadni travnjak Capitola, sjedišta američkog Kongresa, a pilot je uhićen, objavila je policija.

Obližnje ulice bile su tijekom istrage zatvorene, stoji u policijskom priopćenju u kojem se letjelica opisuje kao "gyro copter". Radi se o manjem, otvorenom helikopteru s jednom elisom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumanut juriš na kongres Američka sutkinja hrvatskih korijena za DNEVNIK.hr: "Fanatizam do kojeg je Trump doveo podsjeća na mračna razdoblja povijesti" Slika nije dostupna Gotovo je Potvrđena Bidenova pobjeda, u Bijeloj kući pljušte ostavke: "Moramo beskonačno bolje gledati koga izabrati na javnu funkciju"

Na televizijskoj snimci vidi se kako robot pregledava letjelicu, nalik letećem biciklu, na čijem je repu logo američke pošte.

Policija nije objavila identitet i motive pilota, ali mediji navode da se radi o 61-godišnjem poštaru Dougu Hughesu.

Velik kvar električne mreže u Washingtonu: I Bijela kuća ostala bez svjetla

On je za helikopter svezao pisma za svakog člana Kongresa u kojem traži reformu financiranja predizborne kampanje, piše list Tampa Bay Times.

To je najnoviji incident oko Capitola, nakon što je policija u subotu zatvorila zgradu zbog pucnjave dok su pirotehničari pregledavali sumnjivi paket. Napadač, navodno povezan s paketom, kasnije je počinio samoubojstvo.

Bespilotna letjelica u siječnju se srušila u dvorištu Bijele kuće, a muškarac koji je njome upravljao nije optužen. Režim letenja nad Capitolom ograničen je zbog terorističke prijetnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene