Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBOLIO DJELATNIK RODILIŠTA

Panika u Švedskoj: Više od 50 novorođenih beba izloženo opasnom virusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ospice su vrlo zarazna virusna bolest, karakterizirana osipom, kašljem, curenjem iz nosa, iritacijom očiju i visokom tjelesnom temperaturom i mogu biti opasne za bebe i malu djecu.

Više od pedesetero novorođenčadi primilo je injekciju antitijela protiv ospica nakon što je otkriveno da je jedan od djelatnika švedske klinike za porode obolio od te vrlo zarazne virusne bolesti.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Ilustracija Broj oboljelih raste WHO poslao ozbiljno upozorenje o širenju zarazne bolesti: Može biti smrtonosna, ali se može spriječiti

Djelatnik je radio 28. i 29. prosinca, a tada je već bio zaražen, priopćila je u utorak klinika.

Zasad nije poznato ima li zaraženih među bebama, članovima obitelji ili djelatnicima rodilišta, ali je TV2 izvijestio da je svih 54 novorođenčadi primilo injekciju antitijela koja bi ih trebala zaštititi od te bolesti.

Cijepljenje se preporučuje tek za bebe starije od 11 mjeseci, a mlađe se štite preko majke koja može prenijeti antitijela kroz posteljicu dok je dijete još uvijek u utrobi ili kroz majčino mlijeko.

Ospice su vrlo zarazna virusna bolest, karakterizirana osipom, kašljem, curenjem iz nosa, iritacijom očiju i visokom tjelesnom temperaturom i mogu biti opasne za bebe i malu djecu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene