Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija je bila brza

PANIKA U PREŠEVU Sirijac izvadio propusnicu Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjegli Sirijac s propusnicom Islamske države izazvao je pravu pomutnju u susjednoj Srbiji. Prvi je to migrant za kojeg je Srbija posumnjala da je terorist.

Dotični Sirijac u Srbiju je iz Makedonije ušao prije dva tjedna, a panika je nastala kad je izvadio dokumente u Preševu. Jedan njegov sunarodnjak mu je vikao u gomili da ne pokazuje taj dokument, svjestan da će to izazvati samo nevolje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srbijanske policije nema IZGJEGLICE U HRVATSKOJ Više od tisuću migranata čeka ulazak u Hrvatsku u Berkasovu Slika nije dostupna Kontrola priljeva izbjeglica Ostojić: Od sastanka sa Stefanovićem na Bajakovu očekujem konkretan dogovor

"Makni taj papir, ne pokazuj ga", vikao je, a sve je čuo srpski prevoditelj koji je odmah reagirao, piše Blic. U kontrolu su odmah uskočili pripadnici BIA-e te uzeli sporni dokument, za koji se ispostavilo da služio kao propusnica za kretanje područjima pod kontrolom takozvane Islamske države.

Iako je u njemu bilo dosta pečata, niti jedna oznaka Islamske države nije pronađena.

DOSAD SU SE SAMO 'ŠALILI'? Kremlj najavio do 300 zračnih udara dnevno na džihadiste

"Sirijac je tada detaljno pretražen i otkriveno je da po tijelu ima brojne ožiljke. Zbog sumnje da se radi o mogućem teroristu, on je odmah prebačen u pritvor u Padinsku Skelu, gdje je boravio dok su trajale provjere", rekao je za Blic izvor blizak sigurnosnim službama.

Navedenim provjerama utvrđeno je da je privedeni Sirijac bio sirijski vojnik, odnosno režimski vojnik, koji je ratovao svega mjesec dana, prije nego li ga je zarobila suprotna strana. U zatočeništvu je i zadobio ožiljke, a kad se uspio spasiti, odlučio je s obitelji pobjeći iz Sirije.

Dotični Sirijac nakon provjere je pušten, a sve informacije su prosljeđene europskim policijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene