Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udvostručio se broj umrlih

Panika u Africi: Zaraza ebolom nije pod kontrolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko se uskoro ne stavi pod kontrolu zaraza smrtonosnim virusom ebole u Kongu mogla bi se proširiti na veće gradove, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Broj umrlih od prošlog se tjedna više nego udvostručio i sada iznosi 31, uključujući i petoro zdravstvenih radnika koji su umrli od virusa za koji ne postoji lijek. Ebola izaziva opsežna krvarenja i odnosi živote čak i do 90 posto zaraženih osoba.

'Epidemija nije pod kontrolom. Upravo suprotno, stanje je vrlo, vrlo ozbiljno', kazao je glasnogovornik organizacije u Kinshasi Eugene Kabambi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija Sve je više oboljelih WHO zabrinut: Hoće li se vratiti maske? Broj hospitaliziranih zbog koronavirusa sve je veći

>> Smrtonosna epidemija ebole odnijela već 14 života!

'Ukoliko se sada ništa ne učini bolest će se proširiti na druga naselja, pa će čak i veći gradovi biti suočeni s tom prijetnjom', kazao je.

Bolest je do sada pogodila gradove na sjeveroistoku zemlje.

U kolovozu je 16 osoba preminulo u susjednoj Ugandi no stručnjaci tvrde da dvije epidemije nisu međusobno povezane i za izbijanje epidemije u Kongu okrivljuju zaraženo meso koje su jeli stanovnici.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene