Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šijitska milicija

Panetta: Iran formira prorežimsku miliciju u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska elitna postrojba Čuvari revolucije formira u Siriji šijitsku miliciju koja će se boriti protiv sirijskih ustanika, rekao je u utorak američki ministar obrane Leon Panetta.

Iran 'pokušava osnovati, pokušava formirati u Siriji miliciju koja će se boriti za režim. Vidimo sve veću nazočnost Irana i to nas jako zabrinjava', rekao je Panetta na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Izrael ponovo upozorava na iranski nuklearni program

'Iskreno, to će samo produljiti patnju Sirijaca', rekao je, ocijenivši da bi 'Iranu bilo bolje da ponovno razmisli o svojem uplitanju.'

Miliciju čine 'Sirijci šijiti, neki alaviti', kao predsjednik Asad, rekao je američki general Martin Dempsey, načelnik združenog stožera američke vojske.

Formirana je po uzoru na Mahdijevu vojsku u Iraku, snažnu šijitsku miliciju koju je vodio Moktada Sadr, koji je pružao žestok otpor američkim snagama u Iraku.

Sirijska vojska oslabljena je dugotrajnim sukobima i dezeterstvima pa se u igru uključio Iran ne bi li tom milicijom smanjio pritisak na sirijske vojnike, objasnio je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene