Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda vas iznenadi...

VIDEO Što mislite koliko je vaš mobitel prljaviji od nužnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su puni zdravstvenih aplikacija, mobiteli nisu nužno prijatelji zdravlja. Čak su 18 puta prljaviji od nužnika, ali jedna tvrtka osmislila je sterilizator koji ih čisti i puni.

Pametni telefoni nisu nužno prijatelji zdravlja, usprkos mobilnim aplikacijama za njegovo poboljšanje kojih je nemali broj predstavljen na međunarodnom salonu visokih tehnologija CES u Las Vegasu.

Pročitajte i ovo Mia Kovačić BROJNE DOBROBITI ZA NJIHOVE LJUBIMCE Poznati ljubitelji mačaka podržali kampanju za sterilizaciju mačaka pod nazivom "Dom je tamo gdje je mačka" Purina ProPlan za kvalitetniji život mačke DOM JE TAMO GDJE JE MAČKA Sretna mačka, sretan vlasnik: Evo zašto je bitno sterilizirati kućnog ljubimca

'Smartphone je "uvijek topao, ostavlja se na tamnim mjestima i bakterije se množe na njemu', upozorava Dan Barnes, suosnivač američke tvrtke Phonesoap.

VIDEO Uradi sam mikroskop kojeg može napraviti BILO TKO

Potonja je na CES-u predstavila sterilizacijsku kutiju koja uništava bakterije na telefonu i ujedno ga puni.

"Ideja mi je sinula čitajući studiju po kojoj su mobiteli osamnaest puta prljaviji od javnih nužnika".

Sterilizacijska kutija Phonesoap koristi kratkovalne UV zrake koje "uništavaju DNK bakterija tako da više ne mogu živjeti na vašem telefonu", ističe Barnes.

Proizvod se od studenoga prodaje za 49,95 dolara na mrežnoj stranici tvrtke www.phonesoap.com koja tvrdi da ga može slati unutar Sjedinjenih Država, ali i izvan granica. Veća inačica za tablete najavljena je za ljeto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene