Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NTC priredio proslavu

Palo još jedno Gadafijevo uporište: Osvojen Bani Valid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća jučer navečer proslavili su osvajanje Bani Valida, jednog od posljednjih uporišta Gadafijevih lojalista u Libiji.

'Bani Valid je potpuno slobodan', rekao je Muhamed Šakona, zapovjednik snaga NTC-a koje su napadale grad. Reutersov novinarski tim koji je stigao u Bani Valid nije vidio nikakve znake otpora pristaša svrgnutog Moamera Gadafija, koji su uporno branili grad posljednjih šest tjedana.

Borci NTC-a priredili su proslavu u centru grada, pucajući u zrak, trubeći automobilskim sirenama i postavivši svoju zastavu na jarbol.

Reuters javlja kako nema nikakva dokaza da su ulazak NTC-a u grad slavili i mještani Bani Valida, većinom nastanjenom pripadnicima najvećeg libijskog plemena Varfale, tradicionalnih Gadafijevih pobornika.

Istodobno u Sirtu, rodnom gradu svrgnutog libijskog diktatora, jučer nije bilo nikakvog znaka napretka ustaničkih snaga. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presudio mu metak u želudac Pogledajte gdje se skrivao Gadafi neposredno prije smrti Slika nije dostupna Vikao je 'Ne pucajte!', pogođen je u glavu Gadafi ubijen u rodnom Sirtu: 'Nije bilo naredbe, slučajno je poginuo u borbi'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene