Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Palestinski premijer traži prekid vojnih operacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski premijer Ismail Hanija pozvao je u subotu palestinske gerilce i izraelsku vojsku da prestanu s vojnim operacijama u Gazi nakon.


U sukobima je poginulo gotovo četrdesetero Palestinaca.

Pročitajte i ovo Palestinci u UN-ovu centru u pojasu Gaze Rat na Bliskom istoku MVEP: "Sredstva za UNRWA nisu predviđena u 2024., do sada su izdvajana iznimno" Dim nad Khan Yunisom eskalacija nasilja Gaza tvrdi da im Izraelci upadaju u bolnice, ljudima otežano liječenje: "Duboko smo zabrinuti"

- Kako bismo izašli iz sadašnje krize, nužna je smirenost svih strana i to tako da svi prestanu s vojnim operacijama, stoji u premijerovom priopćenju.

Hanijin poziv odaslan je nekoliko sati nakon što su se izraelske snage povukle iz sjevernoga dijela pojasa Gaze. 

Izrael je prije 11 dana pokrenuo ofenzivu kako bi oslobodio otetoga vojnika i spriječio palestinsko raketiranje izraelskoga teritorija.

Izraelski vojnici i dalje su na jugu pojasa Gaze, na području
aerodroma koji nije u funkciji te na mjestu graničnoga prijelaza Karnija istočno od grada Gaze.

Izrael je priopćio da neće izravno pregovarati s Hamasom, ali izraelski dužnosnici tvrde da su spremni na egipatski kompromisni prijedlog prema kojem će oteti vojnik biti oslobođen bez ikakvih uvjeta, a zatim će Izrael, gestom dobre volje, osloboditi neke od palestinskih zatvorenika.

Glasnogovornik izraelskoga ministarstva vanjskih poslova Mark Regev kaže da Hamas prvo mora osloboditi vojnika i prestati s napadima na Izrael, što su izraelski uvjeti za rješenje krize. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene