Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Palestinci 'sposobni' za pokrateanje treće Infatide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinci su 'sposobni pokrenuti treću ili četvrtu Intifadu', kazao je šef Hamasa Khaled Mechaal na Internet stranici njegova islamističkog pokreta koji u subotu slavi 20. obljetnicu osnivanja.

'Naš narod je sposoban pokrenuti treću ili četvrtu Intifadu dok pobjeda ne bude naša', kazao je on aludirajući na dvije palestinske narodne pobune koje su izbile 1987. i 2000. na Zapadnoj obali i pojasu Gaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Kini Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja" Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga

'Onaj tko misli da je Hamas u bezizglednom položaju, vara se. Onaj koji misli da legitimnost dolazi od međunarodne podrške također se vara, ona dolazi od naroda', dodao je šef političkog ureda Hamasa u egzilu u Siriji.

Po njemu, obilježavanje 20. obljetnice Hamasa događa se u 'teškim okolnostima i bolnoj situaciji za Palestince opkoljene u Gazi', odvojene od svijeta nakon što je u lipnju vlast preuzeo islamistički pokret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene