Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sirene se ne gase

Palestinci ispalili 50 raketa na Izrael, uskoro krenula strašna odmazda

Napad iz Pojasa Gaze na Izrael (Foto: AFP)
Napad iz Pojasa Gaze na Izrael (Foto: AFP) Foto: Afp
Palestinski militanti ispalili su 50 raketa iz Pojasa Gaze na Izrael u subotu ujutro, nakon čega je izraelska vojska uzvratila višestrukim zračnim napadima, objavili su palestinski mediji.

Sirene neprekidno zavijaju u izraelskim zajednicama pored granice s Gazom, upozoravajući stanovnike da budu u skloništima.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Protuzračna obrana presrela je desetke projektila.

Troje palestinskih civila ranjeno je u zračnim napadima izraelskih borbenih zrakoplova u različitim dijelovima obalne enklave, objavili su liječnički izvori i lokalne postaje.

Izraelska vojska potvrdila je da je pogodila dva lansera raketa u sjevernoj Gazi.

Na izraelskoj strani nema ozlijeđenih.To se događa nakon što je četvero Palestinaca ubijeno a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde u petak.

U palestinskoj vatri ranjena su dva izraelska vojnika.

Sukobi su izbili za vrijeme tjednih antiizraelskih prosvjeda u istočnom dijelu Pojasa Gaze.

Vlasti u Gazi rekle su da su dvoje ubijenih bili prosvjednici, a dvojica su bili Hamasovi militanti, prema palestinskim obavještajnim izvorima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene