Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili spašavanje eura

Pala slovačka Vlada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka je prva članica eurozone koja je odbacila proširenje fonda za spašavanje eura.

Slovačka vlada izgubila je sinoć glasovanje u parlamentu o povjerenju sazvano u vezi plana snaženja europskog kriznog fonda (EFSF), no očekuje se da će paket proći u drugom glasovanju jer odlazeća premijerka planira zatražiti pomoć oporbe.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Rezultat je očekivan jer je manji partner u vladajućoj koaliciji rekao da će se suzdržati u glasovanju. Ostalih 16 zemalja euro zone već je ratificiralo plan kojim se daju veće ovlasti Europskom fondu za financijsku stabilnost (EFSF). Glavna slovačka oporbena stranka, lijevi SMER, je rekao da će biti spreman razgovarati o potpori EFSF-u nakon što vlada padne.

Slovačka je posljednja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a. Vladina koalicija podijeljena je oko tog pitanja, a premijerka Iveta Radičova u utorak je kazala svojim koalicijskim partnerima da će glasovanje o budućnosti Slovačke u Europi pretvoriti i u glasovanje o povjerenju vladi. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene