Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucali im u glavu

Krvavi pohod: Pakistanski militanti smaknuli 14 putnika autobusa

Obitelji oplakuju preminule (Foto: AFP)
Obitelji oplakuju preminule (Foto: AFP) Foto: AFP
Militanti koji su bili odjeveni u uniforme sigurnosnih snaga zaustavili su dva autobusa u jugozapadnom Pakistanu i pobili 14 putnika nakon što su im naredili da izađu iz vozila.

Lokalna policija rekla je za CNN kako je 15 do 20 napadača zaustavilo putničke autobuse u gradu Ormara, na jugu regije. Militanti su naredili da putnici izađu iz vozila i pobili njih 14. Navodno su im iz blizine pucali u glave. 

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Ilustracija Nove napetosti Napad na granici Irana i Pakistana: Nepoznati napadači ubili nekoliko stranaca

"Radi se isplaniranom napadu", rekao je šef policije Mohsin Ali Butt. 

Savez Baloch separatista, Baloch Raaji Aajoi Sangar (BRAS) preuzeli su odgovornost za ubojstva, rekavši u priopćenju koje su poslali medijima da su za cilj imali ubiti putnike koji služe u državnoj vojsci. 

"Oni koji su ubijeni sa sobom su nosili identifikacijske kartice pakistanske vojske, te ih se zbog toga ubilo", rekao je glasnogovornik BRAS-a. 

Autobusi su bili na putu iz pakistanskog najvećeg grada Karachi u lučki grad Qwadar. Policija je započela istragu. 

Premijer Pakistana Imran Khan izrazio je sućut obiteljima žrtava i zarekao se da će vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi kaznile ubojice. 

Povijest nasilja

Ubojstva u autobusima dogodila su se tek nekoliko dana nakon bombaškog napada na voćarskoj tržnici u gradu Quetta, u kojem je poginulo 20 ljudi, a pripisuje se bombašu samoubojici sunitskom Muslimanu. 

U prosincu 2017. bombaš samoubojica napao je crkvu u kojoj je bilo mnogo vjernika, u gradu Quetta, zbog čega je živote izgubilo 7 osoba. Samo nekoliko mjeseci kasnije, još jedan bombaš izveo je napad usmjeren protiv policije i vojske, ubivši 6 osoba. 

U srpnju 2018., 149 osoba je poginulo, a još 186 je ranjeno u samoubilačkom napadu u Quetti, a radilo se o napadu na političku konvenciju. ISIS je preuzeo odgovornost za taj napad, koji je bio drugi najsmrtonosniji u pakistanskoj povijesti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene