Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranili je Talibani

Malala Yousafzai je stabilno nakon operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su uspješno otklonili metak kojim je u glavu pogođena 14- godišnja Malala Yousafzai, djevojčica koja je postala slavna pošto je progovorila protiv talibana.

Pogođena je u glavu i vrat kada je taliban pucao na školski autobus u koji je ulazila u dolini Svat, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ilustracija Podrška Ustavnog suda Ministarstvo zdravstva o promjeni "robovlasničkih" ugovora: "Zasad nemamo pravni temelj niti ovlasti..."

Jusufzai je postala poznata nakon što je progovorila protiv talibana u trenutku kad se činilo da su čak i državne vlasti odlučile prepustiti kontrolu nad tom dolinom talibanima. Talibani su uspostavili sudove, ubijali su stanovnike i zatvarali škole za djevojke uključujući onu koju je pohađala Jusufzai. Ona je snimljena u dokumenatarnom filmu kako kroz suze govori da joj je želja bila postati liječnicom.

>> Talibani ranili djevojčicu koja se borila za edukaciju žena u Pakistanu

Vlasti su ipak poduzele akciju protiv talibana i vratile kontrolu nad dolinom, a Jusufzai je dobila najviše civilno odličje i od tada je primila bezbroj prijetnji. Najviši dužnosnici Pakistana kao i SAD, Ujedinjenih naroda i međunarodne udruge za ljudska prava Amnesty International osudili su napad na nju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene