Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pakistan: Zatvorena birališta, Musharaff spreman surađivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon zatvaranja biračkih mjesta u Pakistanu, aktualni predsjednik Pervez Musharraf obećao je da će sa svim strankama koje pobijede na ovim, za zemlju ključnim parlamentarnim izborima surađivati 'u potpunoj harmoniji'.

Izbori, što ih promatrači smatraju ključnima za političku budućnost zemlje, ali i za budućnost predsjednika Musharrafa, održani su usred duboke krize i vala islamističkih napada koji već nekoliko mjeseci potresaju zemlju, izvijestilo je izborno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Slika nije dostupna VIDEO: Dugački redovi zadnjeg dana ranog glasovanja

'Glasovanje je završeno. Održalo se u miru i prošlo je u redu u većini pakistanskih regija', rekao je za glavni tajnik izbornog povjerenstva Kanwar Dilshad.

Od 160 milijuna Pakistanaca, na popisu birača našla su se imena 80 milijuna birača. Većina ih je izašla na birališta kako bi donijela važnu odluku za političku budućnost aktualnog predsjednika Perveza Musharrafa koji je na biralište u Islamabadu izašao tijekom poslijepodneva u pratnji članova obitelji.

'Bez obzira na pobjednika ovih izbora, kao predsjednik države, u potpunoj ću harmoniji surađivati s njim', rekao je Musharraf u programu državne televizije.

Lokalni i parlamentarni izbori još su značajniji s obzirom da političku krizu, koja već godinu dana potresa Pakistan, pozorno prati međunarodna zajednica, posebno Sjedinjene Države, prenijele su agencije. Prvi nepotpuni rezultati izbora bit će poznati u 18.30.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene