Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pakistan je postao policijska država'

Uoči protuvladinih demonstracija pritvoren vođa oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska policija naložila je kućni pritvor od najmanje tri dana bivšem premijeru i sadašnjem vođi oporbe Navazu Šarifu kako bi mu onemogućila sudjelovanje u najavljenim protuvladinim prosvjedima u ponedjeljak.

'Izdana je naredba da se u kućni pritvor stave Navaz Šarif, njegov brat Šahbaz Šarif i još nekoliko čelnih ljudi stranke', izjavio je glasnogovornik Šarifove stranke Pakistanske muslimanske lige PML-N Pervez Rašid ispred Šarifove kuće u Lahoreu okružene, kako je rekao Rašid, stotinama policajaca.

Pročitajte i ovo Istražni zatvor, ilustracija (Foto: Gettyimages) TRAŽIO DA ODUSTANU OD OPTUŽBI Pritvoren 82-godišnjak zbog prijetnji sucu i državnoj odvjetnici. Tužiteljica zatražila izuzeće zbog straha Tko su vođe talibana? - 1 Neki potpuno nepoznati Tko su novi vođe talibana? Godinama su vukli konce iz sjene, ali sada je poznato kako će izgledati vrh buduće vlasti u Afganistanu

Oporbene skupine i odvjetnici pozivaju na mirne prosvjede u ponedjeljak pred parlamentom u Islamabadu tražeći neovisno sudstvo. Mobiliziranje javnosti traje još od 25. veljače kad je Vrhovni sud zabranio bivšem premijeru Šarifu i njegovom bratu da se kandidiraju na izborima. Šarif je optužio predsjednika Pakistana Asifa Ali Zardarija da je utjecao na takvu odluku suda. Oporba prosvjeduje i zbog toga što još nisu vraćeni na dužnost suci koje je smijenio bivši predsjednik Pakistana Pervez Mušaraf.

Bivši premijer Šarif tvrdi da se Pakistan pretvorio u policijsku državu

Bivši premijer Pakistana i vođa oporbe Navaz Šarif izjavio je da se Pakistan pretvorio u policijsku državu. 'Cijela se zemlja se pretvorila u policijsku državu. Blokiraili su sve ceste i koriste sve vrste nezakonitih taktika', rekao je Šarif novinarima koji su se okupili ispred njegove kuće u Lahoreu.

Pakistanska policija je odredila kućni pritvor od najmanje tri dana bivšem premijeru i sadašnjem vođi oporbe Navazu Šarifu kako bi mu onemogućila sudjelovanje u najavljenim protuvladinim prosvjedima u ponedjeljak.

'Ne možemo prihvatiti tu odluku. Određivanje kućnog pritvora je nelegalno i nemoralno. Sve su te odluke u suprotnosti s Ustavom', rekao je Šarif.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene