Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispaljeno šest raketa

Pakistan: U američkom zračnom napadu ubijeno 15 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pakistanu je u američkom zračnom napadu ubijeno 15 pobunjenika.

Napad američke bespilotne letjelice dogodio se u plemenskoj zoni sjeverozapada Pakistana gdje se nalazi uporište talibana i njihovih saveznika iz Al-Kaide. Letjelice su ispalile šest raketa na selo Gulam Kan, na granici između Pakistana i Afganistana, 15 kilometara sjeverno od Miranšaha, glavnog grada Sjevernog Vaziristana. Kuću koja je pogođena, prema riječima jednog američkog dužnosnika sigurnosti, pobunjenici su koristili za obuku.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

>> U atentatu na policiju u Karachiju 15 ubijenih i 100 ranjenih

>> Bombaš samoubojica ubio najmanje 50 ljudi u džamiji

U posljednje vrijeme broj napada bespilotnim letjelicama znatno se povećao, a gotovo svi napadi fokusirani su na područje uz granicu s Afganistanom. Smatra se da se u Sjevernom Vaziristanu nalazi glavno uporište pakistanskih talibana koji vode pobunu protiv afganistanskih snaga i NATO-a s druge strane granice.

Prema navodima pakistanskih vlasti od rujna je izvedeno preko četrdesetak napada u kojima je ubijeno više od 220 ljudi, uglavnom islamističkih pobunjenika. Napadi koje Pakistan službeno osuđuje potiču jako antiameričko raspoloženje u zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene