Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Pakistanu je u američkom zračnom napadu ubijeno 15 pobunjenika.


Napad američke bespilotne letjelice dogodio se u plemenskoj zoni sjeverozapada Pakistana gdje se nalazi uporište talibana i njihovih saveznika iz Al-Kaide. Letjelice su ispalile šest raketa na selo Gulam Kan, na granici između Pakistana i Afganistana, 15 kilometara sjeverno od Miranšaha, glavnog grada Sjevernog Vaziristana. Kuću koja je pogođena, prema riječima jednog američkog dužnosnika sigurnosti, pobunjenici su koristili za obuku.

>> U atentatu na policiju u Karachiju 15 ubijenih i 100 ranjenih

>> Bombaš samoubojica ubio najmanje 50 ljudi u džamiji

U posljednje vrijeme broj napada bespilotnim letjelicama znatno se povećao, a gotovo svi napadi fokusirani su na područje uz granicu s Afganistanom. Smatra se da se u Sjevernom Vaziristanu nalazi glavno uporište pakistanskih talibana koji vode pobunu protiv afganistanskih snaga i NATO-a s druge strane granice.

Vezani članci Policijska sirena, ilustracija Incident u Vinkovcima: 71-godišnji muškarac vatrenim oružjem napao i ozlijedio 53-godišnju ženu Švedska policija u stanu azilanta koji je ozlijedio sedam osoba - 3 Tri izbodene žrtve bore se za život, građani su zabrinuti: "Ovdje sam odrastao i nikada nisam doživio nešto slično"

Prema navodima pakistanskih vlasti od rujna je izvedeno preko četrdesetak napada u kojima je ubijeno više od 220 ljudi, uglavnom islamističkih pobunjenika. Napadi koje Pakistan službeno osuđuje potiču jako antiameričko raspoloženje u zemlji. (Hina)