Jutros se u pakistanskim brdima srušio zrakoplov u kojem je prema svim dosadašnjim izvješćima bilo 152 putnika.


U planinama sjevernog Pakistana srušio se zrakoplov koji je prevozio 152 ljudi. Svi putnici i članovi posade su smrtno stradali, izvijestile su pakistanske vlasti. 'Nema preživjelih, vjerujemo da su svi mrtvi. Spasioci pronalaze tijela i prevoze ih u mrtvačnicu', izjavio je Imtiaz Elahi, djelatnik pakistanske vlade, a prenosi National Post.  Policija je izvijestila da je Airblue letio iz Karachija u Islamabad te da se srušio u Margalla brdima gdje je trenutno gusta magla, a kiša pada već satima.

Vezani članci Slika nije dostupna Raznesena cisterna: Ubijeno najmanje 16 ljudi Slika nije dostupna Angelina Jolie prošetala izbjegličkim kampovima u Pakistanu

Brojne spasilačke ekipe krenule su na mjesto nesreće, a posao im je otežao dim i nepristupačan teren. 'Većina tijela je karbonizirana te ih u vrećama šaljemo helikopterom. Kiša cijelo vrijeme otežava posao. Možemo vjerovati i moliti se, ali stručnjaci kažu da bi bilo pravo čudo da je bilo tko preživio ovakav pad aviona', rekli su spasioci. Pakistanske vlasti su dodale kako su prijašnje informacije o petero preživjelih bile krive. Neki mediji čak krive pakistanske vlasti za netočne inoformacije s mjesta nesreća.

>> Odgodio put zbog kiše i izbjegao kobni let

U avionu je bilo 146 putnika i šest članova posade. Avion je krenuo iz Karachia u 7.50 sati po lokalnom vremenu, a kontakt s kontrolom leta izgubio je nekoliko minuta prije slijetanja u Islamabad u kojem je oblačno već nekoliko dana. Još uvijek se ne zna uzrok pada zrakoplova.