Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.000 ljudi čeka

Objesili 10 suđenika na smrt - najveći broj pogubljenja u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti objesile su u utorak još deset osuđenika na smrt, što je najveći broj pogubljenja u samo jednom danu otkako je u prosincu 2014. ukinut moratorij na smrtnu kaznu koji je bio na snazi od 2008. godine.

Dva osuđenika obješena su u Karačiju, dva u Ravalpindiju, blizu glavnog grada Islamabada, a šest u središtu pokrajine Pendžab, istaknuli su dužnosnici, čime se broj pogubljenih u Pakistanu od polovice prosinca popeo na 37.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Kao odgovor na napad talibana na školu u Pešavaru, pri čemu je poginulo 154 osoba 16. prosinca, pakistanske vlasti djelomično su ukinule moratorij na smrtnu kaznu samo za slučajeve terorizma, a onda i potpuno prošlog tjedna.

Prema podacima međunarodne organizacije za ljudska prava Amnesty International, oko 8.000 osuđenika na smrt trenutno je u pakistanskim zatvorima. Po lokalnim vlastima približno 1.000 njih iscrpilo je sve pravne mogućnosti.

Velike akcije u dvije zemlje: Vojska i policija ubile 98 talibana

Diplomati Europske unije prošli su tjedan pakistanskim dužnosnicima prenijeli zabrinutost zbog ponovnog izvršenja smrtne kazne što bi se moglo imati ekonomske posljedice. Pakistanu je lani Europska unija dodijelila status "GSP+" kojim je oslobođen poreza na izvoz tekstila. Taj status omogućio je Pakistanu da za milijardu dolara poveća prodaju svojih proizvoda u Europi u zamjenu da očuva moratorij na smrtnu kaznu.(Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene