Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni pritiscima

Pakistan odgovara SAD-u: 'Optužbe na naš račun su apsurdne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani odbacio je u ponedjeljak optužbe da je američko ubojstvo Osame bin Ladena na pakistanskom teritoriju dokaz pakistanske nesposobnosti ili suučešništva u skrivanju čelnika terorističke mreže Al-Kaide, najavivši da će o tome biti provedena istraga.

Američki specijalci pronašli su i ubili Osamu bin Ladena u Abbottabadu, 50 kilometara od Islamabada. Najveća pakistanska oporbena stranka pozvala je pakistanskog premijera i predsjednika Asifa Alija Zardarija da zbog povrede pakistanskog suvereniteta u tom slučaju podnesu ostavku.

'Optužbe za suučešništvo ili neposobnost su apsurdne', rekao je Gilani pred pakistanskim parlamentom, odbacivši kao lažne optužbe da je Pakistan, uključivo njegove špijunske agencije, partner Al-Kaide. Gilani je najavio istragu o tome kako je Bin Laden mogao nekažnjeno živjeti u Pakistanu, ali i poručio da Pakistan ne može jedini biti kriv za postojanje i djela Al-Kaide. 'Odlučni smo saznati kako, kada i zašto je Bin Laden bio u Abbottabadu. Naložena je istraga', rekao je.

No, 'Al-Kaida nije rođena u Pakistanu', istaknuo je. 'Tko je odgovoran za rođenje Al-Kaide' 1990-ih? 'Tko je odgovoran za Bin Ladenov mit?', upitao je. Pakistanski premijer upozorio je da jednostrane akcije poput akcije američkih specijalaca protiv Bin Ladena riskiraju ozbiljne posljedice, ali i dodao da Pakistan pridaje veliku važnost odnosima sa Sjedinjenim Državama. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu čuli vijst? FBI-ju trebalo 12 sati da Bin Ladena proglasi mrtvim Slika nije dostupna Američki dužnosnici poručuju Tijelo Osame bin Ladena bačeno u more

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene