Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Kritike Musharafa zbog deportacije Sharifa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti našle su se na udaru snažnih kritika zbog deportacije bivšeg premijera Nawaza Sharifa, koji je vraćen u progonstvo u Saudijskoj Arabiji dan prije nego što je bilo predviđeno pod prijetnjom sudskog progona zbog pranja novca.

Čovjek koji je najavio okupljanje oporbe protiv vojnog režima predsjednika Perveza Musharrafa protjeran je iz zemlje samo pet sati nakon slijetanja u zračnu luku, unatoč presudi Vrhovnog suda da se može vratiti u zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sharif: Demokratske snage u zemlji moraju okončati diktaturu Slika nije dostupna Sharif pozvao Musharrafa na ostavku

Dnevnik na engleskom jeziku News nazvao je deportaciju Sharifa "činom krajnjeg očaja" i "odrazom slaboga režima na rubu raspada i u strahu od bilo kakve ozbiljnije političke oporbe".

Drugi dnevni list, Nation, ocijenio je da su vlasti pretjeranom
reakcijom na Sharifov povratak "samo pojačale percepciju da je sadašnja vlast toliko krhka da ne može podnijeti težinu čak ni jedne osobe".

"General Musharraf i njegovi samodopadni sljedbenici u vladajućoj koaliciji ne bi smjeli zaboraviti da će praksa rješavanja političkih problema čvrstom policijskom i administrativnom rukom smo gurnuti zemlju dublje prema kaosu", piše taj list.

Sukobi i nasilje obilježili su trenutke nakon slijetanja Musharrafa i njegove pratnje koji su jučer sligli iz Londona. Potom je upućen u VIP salon zračne luke, nakon čega mu je pokazan uhidbeni nalog te je smješten na prvi let iz zemlje.

Na pripadnike njegove Pakistanske muslimanske lige - Nawaza (PML-N) koji su ga željeli dočekati u zračnoj luci policija je bacila suzavac, a u sukobima je koristila palice i gumene metke, a uoči njegovog dolaska diljem zemlje je uhićeno oko četiri tisuće pripadnika PML-N-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene