Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno i dijete

Pakistan: Izbori počeli bombaškim napadima, najmanje 11 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 11 osoba ubijeno je a više desetaka ranjeno u subotu u Karachiju i Peshawaru u bombaškim napadima nekoliko sati nakon početka glasovanja na pakistanskim parlamentarnim izborima, javljaju lokalni izvori.

Za prvi napad odgovornost su preuzeli talibanski ustanici, koji se protive glasovanju, ključnom za konsolidaciju demokracije u zemlji. Napad je bio usmjeren na laičkog izbornog kandidata u Karachiju i uzrokovao je smrt najmanje 11 osoba, među kojima 3-godišnjeg djeteta, te ranjavanje 23 osobe, javljaju bolnički izbori. Do napada je došlo dva sata nakon otvaranja biračkih mjesta.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

>> VIDEO U Sarajevu uhićen otac pakistanskog nuklearnog programa!

"Napad je bio usmjeren na kandidata Nacionalne stranke Awami koji se vozio automobilom", izjavio je dužnosnik lokalne policije Mazhar Navaz.

Do eksplozije je došlo kad se kandidat Amanulah Mehsud nalazio između glasačkog ureda i ureda njegove stranke. Jedan od osobnih čuvara ubijen je u napadu, javlja policija.

Za napad su odgovornost preuzeli islamisti iz Pokreta pakistanskih talibana, glavnog ustaničkog pokreta u zemlji, koji se protivi glasovanju ocjenjujući ga "neislamskim", u organizaciji "nevjernika".

Malo kasnije, na drugom kraju zemlje, najmanje osam osoba ranjeno je u eksploziji bombe u Peshawaru, kazao je dužnosnik bolnice Lady Reading. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene