Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Izbori odgođeni za 18. veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarni izbori u Pakistanu, čije je održavanje bilo predviđeno za 8. siječnja, odgođeni su do 18. veljače, objavilo je izborno povjerenstvo pozivajući se na ubojstvo bivše oporbene čelnice Benazir Bhutto i nasilja koja su uslijedila.

'U ovim okolnostima novi datum parlamentarnih izbora je određen za 18. veljače 2008. umjesto 8. siječnja', rekao je predsjednik Izbornog povjerenstva Qazi Mohamed Faroq.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

'Obećajem svim političkim strankama da će izbori biti pravedni, pošteni i transparentni i tražim od njih da prihvate tu odluku zbog viših interesa naroda te da u potpunosti sudjeluju na izborima', dodao je.

Stranka Nawaza Sharifa sudjelovat će na izborima

Pakistanska oporbena stranka bivšeg premijera Nawaza Sharifa sudjelovati će na parlamentarnim i pokrajinskim izborima, rekao je glasnogovornik stranke.

'Sigurno je da ćemo sudjelovati', rekao je glasnogovornik Zaeen Qadri. Predsjednik Sharifovog pokreta Raja Zafar ul-Haq je izrazio žaljenje zbog odgode izbora koju je ocijenio 'nepravednom i nerazumnom'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene