Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parlamentarni izbori u Pakistanu, čije je održavanje bilo predviđeno za 8. siječnja, odgođeni su do 18. veljače, objavilo je izborno povjerenstvo pozivajući se na ubojstvo bivše oporbene čelnice Benazir Bhutto i nasilja koja su uslijedila.


'U ovim okolnostima novi datum parlamentarnih izbora je određen za 18. veljače 2008. umjesto 8. siječnja', rekao je predsjednik Izbornog povjerenstva Qazi Mohamed Faroq.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg

'Obećajem svim političkim strankama da će izbori biti pravedni, pošteni i transparentni i tražim od njih da prihvate tu odluku zbog viših interesa naroda te da u potpunosti sudjeluju na izborima', dodao je.

Stranka Nawaza Sharifa sudjelovat će na izborima

Pakistanska oporbena stranka bivšeg premijera Nawaza Sharifa sudjelovati će na parlamentarnim i pokrajinskim izborima, rekao je glasnogovornik stranke.

'Sigurno je da ćemo sudjelovati', rekao je glasnogovornik Zaeen Qadri. Predsjednik Sharifovog pokreta Raja Zafar ul-Haq je izrazio žaljenje zbog odgode izbora koju je ocijenio 'nepravednom i nerazumnom'.