Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U odronima tla što su ih prouzročile višednevne neprekidne padaline u istočnoj Indoneziji smrtno stradale najmanje 32 osobe, a spasitelji strahuju da bi ispod muljevitih naslaga moglo biti još desetine nastradalih, izvijestili su dužnosnici.


Službenik ministarstva za socijalnu skrb izjavio je kako je primio izvješća radio amatera da je 65 ljudi poginulo na otoku Flores.

Vezani članci Potraga za potonulom podmornicom Video na koji je teško ostati ravnodušan: Posada indonezijske podmornice nekoliko tjedana prije potonuća pjeva o oproštaju Slika nije dostupna U eksploziji u kineskom rudniku 105 mrtvih

Ceste prema nekim mjestima nakon trodnevnih neprekidnih padalina potpuno su neprohodne, što znatno otežava posao spasilačkim ekipama i prikupljanje konačnih podataka o poginulim i nestalim, rekao je Frans Lebu Raya, visoki vladin dužnosnik na tom udaljenom otoku.

Šef Zdravstvenog odjela pri Kriznom centru u Džakarti Rustam Pakaya izjavio je kako je primio telefaks poruku s toga otoka u kojoj stoji da su u subotu ujutro odroni tla ubili 32 osobe u okruzima Cibal i Lambaleada te da je 20 nestalih za koje se smatra da su zatrpani.

"Nismo se uspjeli probiti do sela s teškom mašinerijom, jer su nam odroni tla onemogućili prolazak glavnom cestom prema tom području", kazao je Raya.

Sezonske kiše u Indoneziji, zemlji koju čini 17.000 otoka na kojima u planinskim područjima u blizini plodnih planinskih obradivih površina živi milijunsko stanovništvo, svake godine uzrokuju odrone tla i poplave u kojima gotovo uvijek ima stradalih. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju