Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Padaline u Indoneziji prouzročile odrone tla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odronima tla što su ih prouzročile višednevne neprekidne padaline u istočnoj Indoneziji smrtno stradale najmanje 32 osobe, a spasitelji strahuju da bi ispod muljevitih naslaga moglo biti još desetine nastradalih, izvijestili su dužnosnici.

Službenik ministarstva za socijalnu skrb izjavio je kako je primio izvješća radio amatera da je 65 ljudi poginulo na otoku Flores.

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

Ceste prema nekim mjestima nakon trodnevnih neprekidnih padalina potpuno su neprohodne, što znatno otežava posao spasilačkim ekipama i prikupljanje konačnih podataka o poginulim i nestalim, rekao je Frans Lebu Raya, visoki vladin dužnosnik na tom udaljenom otoku.

Šef Zdravstvenog odjela pri Kriznom centru u Džakarti Rustam Pakaya izjavio je kako je primio telefaks poruku s toga otoka u kojoj stoji da su u subotu ujutro odroni tla ubili 32 osobe u okruzima Cibal i Lambaleada te da je 20 nestalih za koje se smatra da su zatrpani.

"Nismo se uspjeli probiti do sela s teškom mašinerijom, jer su nam odroni tla onemogućili prolazak glavnom cestom prema tom području", kazao je Raya.

Sezonske kiše u Indoneziji, zemlji koju čini 17.000 otoka na kojima u planinskim područjima u blizini plodnih planinskih obradivih površina živi milijunsko stanovništvo, svake godine uzrokuju odrone tla i poplave u kojima gotovo uvijek ima stradalih. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene