Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuzi pozivaju na kolektivnu tužbu

'Padaju' prve tužbe nakon brodoloma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brodoloma kruzera Costa Concordia najavljuju se i prve tužbe.

Francuski odvjetnik koji zasad zastupa dvoje spašenih putnika s havariranog talijanskog kruzera Costa Concordia najavio je danas podnošenje tužbe protiv talijanske tvrtke Costa Croisieres, vlasnika broda zbog nepružanja pomoći osobi u opasnosti i dovođenja u opasnost života drugih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udvostručio se broj nestalih Što će se otkriti: Pronađena prva crna kutija iz nasukanog kruzera! Slika nije dostupna Traga se za nestalima Broj žrtava se povećao: Na nasukanom kruzeru nađeno i 6. tijelo

>> Tko je DiCaprio Titanica 21. stoljeća?

Patrice i Tatiana Vecchi, s jugoistoka Francuske, pokrenuli su akciju da se tužbi priključe i druge žrtve brodske nesreće i očekuju da bi se najmanje stotinjak preživjelih putnika mogao objediniti u kolektivnoj tužbi, rekao je odvjetnik Frederic Casanova. Tužba koja bi trebala biti podnesena tijekom popodneva tužiteljstvu u Toulonu, odnosi se na 'nepribjegavanje u pomoć osobi u opasnosti, dovođenje u opasnost života drugih, ubojstvo iz nehaja i nepridržavanje uputa za sigurnost', rekao je on.

'Kapetan broda nije bio ondje, radilo se o potpunoj dezorganizaciji, i o tome će Costa Croisieres morati dati objašnjenja', rekao je odvjetnik. 'Uvijek ćemo biti jači ujedinjeni nego podnoseći tužbu odvojeno', objasnio je Patrice Vecchi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene